Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رییس دیوان محاسبات کل کشور به ارائه توضیحاتی درباره شاخص‌های بودجه‌ریزی عملیاتی در بودجه ۹۷ پرداخت و نسبت به کاهش بودجه عمرانی کشور و تخصیص بخش اعظم بودجه کشور به بودجه‌های جاری و هزینه‌ای انتقاد کرد.

به گزارش صدای ایران،عادل آذر در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان نشست علنی امروز مجلس که به ارائه گزارش دیوان محاسبات درمورد  شاخص‌های بودجه‌ریزی عملیاتی در بودجه ۹۷ اختصاص داشت، اعلام کرد: این مکانیزمی که از سال ۸۰ در قانون بودجه مورد تاکید قرار گرفته و پیش‌بینی‌ها این بود که این نظام تجدیدنظر جدی خواهد شد اما درنهایت در قانون پنج‌ساله توسعه ششم در بند پ ماده ۷ به صراحت احکام تغییر نظام بودجه پیاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اصطلاح «بودجه‌ریزی عملیاتی» را اصطلاحی نادرست دانست و گفت: باید اصطلاح «بودجه‌ریزی براساس عملکرد» را جایگزین این اصطلاح نادرست «بودجه‌ریزی عملیاتی» کنیم و اساساً به‌سمت بودجه‌ریزی بر اساس عملکرد برویم.

رییس دیوان محاسبات کل کشور با تاکید بر لزوم توجه به این مهم، به تشریح برخی آسیب‌های بودجه‌ریزی نظام کنونی کشور پرداخت و با ارائه تعدادی اسلاید یادآور شد: آمارها نشان می‌دهد که همواره تخصیص‌ها به نحو بسیار بالایی و نزدیک عدد ۱۰ در بخش بودجه هزینه‌ای صورت گرفته است. درواقع دولت تمام تلاش خود را برای پرداخت بودجه‌های هزینه‌ای و جاری به‌کار می‌گیرد و پس از آن به سراغ بودجه‌های عمرانی می‌رود.

او با بیان این‌که آمارها نشان می‌دهد که عدد ریالی بودجه عمرانی افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: با این همه اتفاق عجیبی در این زمینه رخ داده است؛ چراکه بنابر آمارها تخصیص بودجه عمرانی در سال ۹۰، به میزان ۲۵ درصد و در سال ۹۵ نیز به میزان ۱۳ درصد بوده است.

وی افزود: این درحالی است که تخصیص بودجه هزینه‌ای در سال ۹۰، به میزان ۷۴ درصد و در سال ۹۵ نیز به میزان ۸۷ درصد افزایش پیدا کرده است و این نشان می‌دهد که همه اعتبارات برای بودجه‌های هزینه‌ای و جاری است و در واقع عمرانی را تعطیل کرده‌ایم.

آذر خاطرنشان کرد: تراز عملیاتی در واقع تفاوت درآمدهای واقعی از طریق مالیات، عوارض یا درآمدهای سالم و خوب با اعتبارات هزینه‌ای است که سال به سال افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان دیوان محاسبات گفت: تراز عملیاتی سال ۹۰، عدد ۲۸ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۰ نیز این شاخص به منفی ۶۱ هزار میلیارد تومان رسیده و در واقع شاهد رشد منفی ۲۹ درصد هستیم.

وی درخصوص اینکه چگونه می‌توان تراز عملیاتی را جبران کرد، گفت: برای این کار باید تامین اعتبارات و تحول بودجه را در کشور به‌طور جدی دنبال کنیم، باید از منابع کشور ۶۱ هزارمیلیارد تومان برداشت کنیم و این منابع می‌تواند دارایی‌های سرمایه‌ای، مالی و بینانسلی باشند.

او خاطرنشان کرد: نفت مصداق دارایی‌های سرمایه‌ای و فروش شرکت‌ها و دارایی‌های دولتی مصداق سرمایه‌های مالی است، در واقع سال به سال واگذاری سرمایه‌های مالی افزایش پیدا کرده است و شاهد افزایش آمار در بخش واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای هستیم.

رییس دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه این روند آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد می‌کند از نمایندگان مجلس خواست تا در تصویب مصوبات و خواسته‌های دولت توجه بیشتری داشته باشند و در ادامه گفت: اتفاق عجیب دیگری که در حال رخ دادن است اعتبارات فروش دارایی‌های سرمایه‌ای از محل اوراق مشارکت و اسناد خزانه تامین می‌شود.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟

اخیرا کمیسیون اجتماعی مجلس طرحی پیشنهادی را مصوب کرد که طی آن روزهای تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روزهای کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود اما برخی فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع انتقاد داشتند.

به گزارش ایسنا، آن‌ها معتقدند ایران در حال حاضر هم چهار روز کاری مشترک با دنیا دارد و اگر یک روز دیگر هم کم شود، ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم که عدد کمی در محاسبات اقتصادی نیست. البته این موضوع هنوز قطعی نیست و باید منتظر بررسی نهایی این قانون در صحن علنی مجلس باشیم.

در این رابطه شهاب جوانمردی، اظهار کرد: در اصل فقط بحث ارتباط دو سازمان مطرح نیست، بلکه با توجه تفاوت‌های زمانی و برنامه‌های کاری، در موارد زیادی حتی تنظیم زمان جلسات مشترک هم دشوار است؛ به ویژه به این دلیل که معمولا کارمندان در سایر کشورها در روزهای تعطیل خود کار نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه اثرگذاری منفی تعطیل شدن روز پنجشنبه بر بحث تجارت بدیهی است، تصریح کرد: این اثرگذاری حتی در ارتباط با کشورهای همسایه هم وجود دارد.

به گفته این عضو حتی اگر بانک‌ها در روز دوم تعطیلات فعال باشند باز هم بر تجارت خارجی اثر منفی دارد، گفت: در آن صورت یک روز به تعطیلات کشور اضافه شده، اما بانک‌ها و شرکت‌هایی که باید به آنها خدمات دهند باید فعالیت کنند و به کارمندان اضافه کاری پرداخت کنند که این خود یک هزینه اضافه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟
  • مثبت شدن تراز درآمد و هزینه تأمین اجتماعی
  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد